Liptai Attila tollalakzatos galambjai

Kitárt szárnyakon lebeg a galamb a légen át, míg hazaér- mi is megleljük mindig otthonunk, mindegy, hogy csüggedés, remény kisér...


indfantail_1.jpg Az Indiai  páva fajtaleírója

Erős hatást keltő testét teljesen tollal befedett, vízszintes testtartású galamb.A farok kissé tölcsér formájú és felemelt tartású.Rövid lábtollak és többféle fejfelépítése.                                                            

Fej :arányban van az erős testtel, hosszúkás, lehet sima,kontyos, kerek konty rozettával, boltozatos homlok . 

Csőr :középhosszúak, nem túl vékony, hússzínű a fehéreknél, sárgáknál,vöröseknél, pajzsosoknál és szines farkúaknál. Szaru szinű a dun ( sötétbarna, szürkésbarna ) fakókéknél, fakókékkovácsoltnál és tükrös farkúaknál. Fekete a feketéknél. A csődudor kicsi és sima.

Szemek :fehér fej esetén sötétek. Egyéb esetben narancs, gyöngyszínű vagy sötét. Szemgyűrű keskeny, színe a tollazattal harmonizál.

Mell : széles,kerekített

Nyak : középhosszú egyenesen tartott , nem rezeghet.

Hát : széles, kerek, 3-4 cm a nyak és a farok között. Faggyúmirigy hiányzik.

 Szárnyak : a farok alatt hordva nem érintheti a földet.

Farok : nagy , a tollak egymást fedik,kissé tölcsér formájú. A fejnél 4 cm-rel magasabban hordott. Hátulról nézve nem lehet kisebb 3/4 körívnél.

Lábak :középhosszúak, nem spiccelhet, minden ujjnak egészen a földön kell lenni. Rövid tollakkal tollazott, a lábujjak is fedettek.

Tollazat : dús, nem lehet ritka.

SZINBEÜTÉSEK

Egyszínűek: fehér, fekete,dun ( sötétbarna, barnásszürke ) fakó, vörös, sárga, kék fekete szalagokkal, kékkovácsolt, fakókék, fakókék-kovácsolt, milky, sokszínű (almond)

Tükrösfarkú : vörös, sárga

Színesfarkú :fekete , vörös, sárga, kék

Fehérfarkú : fekete, vörös, sárga, kék,kékkovácsolt.

Pajzsos : fekete,vörös,sárga,kék, kékkovácsolt.

Tarka : fekete, dun, vörös, sárga, kék,kékkovácsolt, fakókék, fakókékkovácsolt, milky. A színelosztás arányos legyen, lehetőleg a szárny és a farok is tarka legyen ( fehér nem lehet )

SZÍNMUTATÓK

Minden színnek egyenletesnek, teltnek illetve tisztának kell lenni.Tükrös széles, folyamatos, fehér farok csíkokkal. Színes farok lehetséges színes,fehérfarok lehetséges fehér felül- és alulpárnázott. Pajzsos 7- 12 fehér szárnytoll.

DURVA HIBÁK:

Túl kicsi keskeny test, rezgőnyak, felemelt tartás, himbálódzás, nem eléggé fent hordott farok, hézagos farok, nem eléggé kerek farok forma,lábujjakon járás, nagyon mély állás, nagyon rövid lábtollazat, hiányos konty,lapos homlok,túl hosszú csőr, hiányos színek, durva rajzolati hibák.

ÉRTÉKELÉS:

Összbenyomás -Testforma - Testtartás és testnagyság, farok forma -Farok tartás és faroknagyság- Nyak és fejpontok- Állás és lábtollazat-Szinek és rajzolatok.

GYŰRŰMÉRET: 10     csirke07.gif


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 6
Heti: 9
Havi: 102
Össz.: 76 932

Látogatottság növelés
Oldal: Indiai páva fajtaleíró
Liptai Attila tollalakzatos galambjai - © 2008 - 2019 - liptaiattila.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »